iMUIS Werkkostenregeling

Direct zien hoeveel je onbelast kunt besteden aan je werknemers?

Sinds 1 januari 2015 is de werkkostenregeling (WKR) verplicht. Met deze regeling kun je vanaf die datum maximaal 1,2% van de totale fiscale loonsom in je bedrijf besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen aan je werknemers. Over het bedrag boven de vrije ruimte betaalt u loonbelasting in de vorm van een eindheffing van 80%.

Een overzichtelijke rapportage met de module iMUIS Werkkostenregeling

Met de module Werkkostenregeling boek je deze zaken op een eenvoudige manier. Bovendien roep je met één druk op de knop een overzichtelijke rapportage op, zodat je meteen ziet hoeveel je nog onbelast kunt besteden aan vergoedingen en verstrekkingen aan je werknemers.

Functionaliteiten in iMUIS Werkkostenregeling

Door middel van dossiercodes geef je bij elke besteding aan of het gaat om belaste kosten, om vrijgestelde kosten of om kosten waarop geen WKR van toepassing is. Voor iedere grootboekrekening kun je hiervoor een voorkeurscode vastleggen. Boekingen op de betreffende grootboekrekening worden daarna automatisch aangevuld met de code en opgenomen in het rapport werkkostenregeling. Administratie- en accountantskantoren die werken met de module Jaarrapportage, kunnen dit rapport zelfs opnemen in de tussentijdse managementrapportage of in de jaarrapportage.

Wij koppelen met verschillende loon- en salarispakketten

iMUIS heeft een koppeling met veel loon- en salarispakketten. Hierdoor worden loonjournaalposten periodiek in de iMUIS- of iMUIS Online-administratie ingelezen. Je kunt grootboekrekeningen koppelen aan de looncomponenten (mits deze optie beschikbaar is in uw salarispakket). Indien je in iMUIS een dossiercode aan een grootboekrekening heeft gekoppeld, worden deze mutaties meteen meegenomen in je rapport Werkkostenregeling. Je ziet dan direct hoeveel vrije ruimte er nog is.

Wij koppelen met:

  1. ADP;
  2. CTB Personele systemen;
  3. Easylon;
  4. Loket.nl;
  5. Logisal;
  6. Microloon;
  7. Nmbrs;
  8. RAET;
  9. RoosRoos;
  10. WinSalar Nederland.

De module iMUIS Werkkostenregeling is een uitbreiding op iMUIS Uitbreiding Financieel.

Prijs: € 410,-

Bekijk hier het module-overzicht

MUIS Software